PROFILAXIE

> Detartraj = indepartarea tartrului (“piatra dentara”) depozitat pe suprafata dintilor; daca acesta nu este curatat in timp, pot aparea retractii si sangerari gingivale, mobilitati dentare si nu in ultimul rand halena (mirosul neplacut al gurii)

> Periaj profesional = ajuta la completarea periajului facut de pacienti acasa si chiar poate indeparta discromii (coloratii) aparute in urma consumului de cafea, tutun, vin, ceai etc.

> Fluorizare = suplimentarea cantitatii de fluor a dintilor, cu rolul de a preveni instalarea sensibilitatii dentare si de a remineraliza cariile incipiente; este in mod special indicat copiilor a caror dinti se afla in dezvoltare

ODONTOLOGIE
Terapia cariei si complicatiilor si tratamentul conservator al dintilor: obturarea cavitatilor, tratamente endodontice

> depistarea cariilor simple in stadiu incipient si obturarea (plombarea) acestora inainte de evolutia acestora in carii complicate (cu afectare de nerv)

> tratamente endodontice

PARADONTOLOGIE
Terapia Afectiunilor Parodontiului Marginal

Chirurgie – Extractii, Chirurgie Dento-alveolara, implantologie- in colaborare cu medicii chirurgic
> depistarea afectiunilor gingivale in stadiu incipient si instituirea unui tratament adecvat pentru a impiedica evolutia lor;

> plasmolifting (PRP) = o metoda de injectare a sangelui propriu cu scopul de a porni procesele de regenerare si de a regla functia de factorilor primari de crestere; factorii de crestere incetinesc procesele de distructie a osului, contribuind la regenerarea acestuia. Util in:
> gingivite (inflamatia si sangerarea gingiilor)
> parodontita (retractia gingivala, distructia osoasa si mobilitatea dentara)
> operatii de extractie a dintelui ( prezervarea alveolei in urma extractiei cu scop protetic sau pentru inserarea unui implant)

> PRP = plasma imbogatita in trombocite/ terapia cu factori de crestere proprii ;

ESTETICĂ ȘI COSMETICĂ DENTARĂ

Digital Smile Design – pacientul poate vedea simulări ale viitoarelor restaurări, se poate crea un zambet minunat care sa corespunda cu doleantele pacientului. Restaurarile (fatete ceramice, coroane integral ceramice, coroane full zirconia sau zirconiu plus ceramica si coroanele metalo-ceramice) se executa dupa metodele moderne cu ajutorul computerelor.
Albiri dentare-cu laserul Epic Biolase sau cu lampile de albire.

Ortodonție și pedodonție – Sanatatea dentara si a intregii cavitati bucale presupun si corectarea anomaliilor dento-faciale nu doar din motive pur estetice ci si din motive funtionale. Se corecteaza nu doar pozitia dintilor pe arcada (locul lor,inclinatia,orientarea) ci si dimensiunile osoase ,ocluzia dentara(“muscatura” cum se spun oamenii) si chiar deficitele din articulatia temporo-mandibulara(ATM).De asemenea acordam desigur o atentie deosebita si tratamentului cariilor de pe dintii temporari pentru ca daca nu se trateaza la timp vor fi desigur afectati si dintii definitivi in formarea si eruptia lor. Extractia prematura a dintilor temporari poate duce nu numai la incapacitati masticatorii dar si la deficite de crestere osoasa,cu inchiderea spatiilor si imposibilitatea eruptiei dintilor definitivi.

PROTETICĂ DENTARĂ

Executăm o gama largă de lucrări: inlay și onlay ceramice, fațete ceramice, coroane integral ceramice ,bruxzir, full-zirconia, zirconiu plus ceramică, proteze parțiale (scheletate, flexibile, acrilice) și totale, reconstituiri corono-radiculare metalice sau ceramice, coroane și punți metalo-ceramice.Pentru ca toate aceste servicii să fie perfecte, investim constant în dotări de ultimă generație.

Paşii unei sterilizări corecte şi complete sunt:

1 Presterilizare în cabinet în cutii speciale;
2 Spălare mecanică (manuală);
3 Împachetarea instrumentarului în folii care prezintă markeri de sterilizare şi care işi schimbă culoarea şi permit verificarea sterilizării;
4 Sterilizarea propriu-zisă în autoclav;
5 Inscripţionarea zilei şi a orei sterilizării;
6 Depozitarea în compartimente speciale.

Sterilizarea instrumentarului stomatologic are loc fie prin metode fizice, fie prin metode chimice. Metodele fizice presupun sterilizarea prin aer cald (caldura uscată) şi sterilizarea prin vapori sub presiune (caldura umedă), în care temperatura vaporilor de apă creşte proporţional o dată cu presiunea. Metodele chimice se realizează cu ajutorul soluţiilor dezinfectante şi antiseptice.

Reziduurile se depozitează în recipiente speciale, închise etanş. Aceste recipiente sunt ridicate de către personalul specializat al unei firme de incinerare.

Respectarea cu stricteţe a normelor de asepsie şi antisepsie, precum şi investiţiile făcute în cele mai bune aparate de sterilizare, sunt o garanţie a faptului că în clinica noastră vă vom putea trata fără riscul de a contacta afecţiuni transmisibile prin sânge şi salivă. În cadrul tratamentului stomatologic, se folosesc numai produse consumabile de unică folosinţa (bavete, pahare, ace, mănuşi, măşti, aspiratoare bucale, etc), iar în perioada de pregătire a cabinetului dentar dupa fiecare pacient, asistentele dezinfectează toate suprafeţele de contact (fotoliul si unitul dentar, piesele de mână, aspiratoarele, sprayul de aer-apa, lămpile) cu dezinfectant . Acesta actionează în timp scurt şi se usucă rapid .

Menţionăm că dispunem de piese rotative multiple, utilizate unic pentru fiecare pacient. Folosirea celor mai bune substanţe dezinfectante, a celor mai avansate tehnologii pentru autoclavare şi a consumabilelor de unică folosinţă asigură dezinfectia si sterilizarea complete. Înainte de a dezinfecta spaţiul de lucru, personalul medical depozitează materialele nesterile în locuri special amenajate (recipiente speciale pentru deşeuri periculoase) şi transportă instrumentarul folosit în punctul de sterilizare, unde urmează să treacă prin toate etapele necesare.

Punctul de sterilizare este amplasat într-un spatiu adecvat, anume desemnat organizării activităţii de curăţare şi pregătire pentru a instrumentarului, a sterilizării propriu-zise şi depozitării temporare a materialului sterilizat.

La noi puteti beneficia de ozonoterapie ,utila in tratarea cariilor, a canalelor radiculare si a parodontopatiilor marginale cronice.

Avem disponibila si ionoforeza ,procedura ce permite difuzarea substantelor medicamentoase in profunzimea tuturor tesuturilor cavitatii bucale(canale sau tesuturi gingivale).